Uppvärmningsövningarna och smidighetsövningarna på dessa två CD är speciellt anpassade för golfare.

Du gör övningarna hemma i lugn och ro.

 

Volym 1 Uppvärmning

1. Smidighetsövning för höfter och rygg

2. Skruven (rotation i bröstryggraden)

3. Bäckenklockan (uppmjukning hela ryggen)

 

Volym 2 Rörlighetsträning

1. Smörja höftlederna

2. Triangeln (för puttningen)

3. Rotation i magliggande

4. Rotation i stående

5. Ut på golfbanan - mental övning

 

Beställer du båda CD-skivorna får du 40 kr i rabatt.

Maila din beställning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0705 29 18 72.

Pris: 180 kr/CD eller paketpris(2CD) 320 kr. Porto och expeditionsavgift 70 kr.

Alla priser är inklusive moms.

Betalning görs i efterhand mot faktura.

En golfsving är en explosiv rörelse. För att kunna njuta av golfen både nu och i framtiden är det väsentligt med en smidig kropp. Mariannes feldenkraisövningar är framtagna i samarbete med Svenska Golfförbundet och finns på två cd-skivor. De har använts framgångsrikt av såväl professionella spelare som av amatörer. Med enkla, effektiva övningar, får du bättre rörlighet, koordination och balans och på så sätt ökar du möjligheterna att spela den golf du vill spela. Dessutom förebygger, lindrar och reparerar övningarna redan uppkomna belastningsskador. 

Det är lätt att nå resultat med Feldenkraispedagogiken. Omedelbart känner Du att rörligheten ökar. Mariannes sätt att genom sina ord vägleda Dig genom en rörelsesekvens, gör att Du är till 100 % medveten om rörelsen. Denna medvetenhet har Du sedan med Dig på golfbanan. Det är många golfare som beskriver ett lugnt mentalt tillstånd som i bästa fall håller alla 18 hålen. 

Pia Nilsson har som förbundskapten utvecklat svensk damgolf till att vara bäst i världen. Hemligheten ligger i att Pia ser hela människan och låter golfspelarna utvecklas inom många olika områden. 

En av de metoder som tränar upp just dessa funktioner är Feldenkraispedagogiken. Därför anlitar golfförbundet en av Sveriges främsta feldenkraispedagoger, Marianne Wingqvist, som också är leg. sjukgymnast. Marianne har sedan 1990 samarbetat med golflärare och golfproffs, bl.a. Pia Nilsson och Eva Cederwall och med dem utarbetat feldenkraisövningar speciellt för golfare. 

Sofia Grönberg-Whitmore, svensk proffsspelare bosatt i England, fick en whiplashskada, som gjorde att hon ej kunde tävla mer. Efter fem lektioner hos Marianne var hon smärtfri och spelklar. Det året hade Sofia som bäst en andraplacering på Europatouren. 

Även om Du inte har så höga mål kommer Feldenkraismetoden bli ett av Dina bästa redskap för en bättre och roligare golf.